Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Helsingin Energia

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 

Yritys

www.helen.fi

Helsingin Energian juuret ulottuvat vuoteen 1884, jolloin Helsinkiin perustettiin sähköyhtiö. Helsingin kaupungin omistuksessa Helsingin Energia on ollut vuodesta 1909 lähtien. Nykyään yritys on kansainvälisesti tunnettu sähkön ja lämmön yhteistuotannon asiantuntija sekä ympäristöä säästävän ja kustannustehokkaan energiatoiminnan kehittäjä.

Helsingin Energia on Suomen suurin kaukolämmön ja sähkönsiirtopalveluiden myyjä. Sähköenergiaa yritys myy kaikkialle Suomeen, kaukolämpöä- ja kaukojäähdytystä jakeluverkkonsa kattamalle alueelle.

Ympäristön säästöä yhteistuotannolla ja puhtailla polttoaineilla

Helen_tytotHöyryturbiinivoimalaitoksissa sähkön tuotanto tapahtuu kuumentamalla vettä höyryksi. Kuuma höyry johdetaan turbiineihin, jotka taas pyörittävät samaan akseliin kytkettyjä sähkögeneraattoreita. Pelkkä sähkön tuotanto ei kuitenkaan pysty hyödyntämään kaikkea höyryyn sitoutunutta energiaa. Yhteistuotannossa turbiineista tuleva kuuma höyry käytetäänkin kaukolämmön tuotantoon sen sijaan, että se johdettaisiin hukkalämpönä esimerkiksi mereen. Tämän ansiosta polttoaine pystytään hyödyntämään lähes kokonaan. Ympäristön kannalta taas on sitä parempi, mitä tehokkaammin ja samalla pienemmin päästöin energiatuotteet voidaan valmistaa. Helsingin energia tuottaa kaiken tarjoamansa energian yhteistuotantovoimalaitoksissa, joissa kokonaispäästöt jäävät noin puoleen verrattuna tilanteeseen, jossa sähkö ja lämpö tuotettaisiin eri prosesseissa. Edut ovat merkittävät, sillä sen avulla säästetään energiamäärä, joka vastaa 270 000 omakotitalon lämmöntarvetta.

Helsingin energia käyttää polttoaineenaan pääasiassa maakaasua. Maakaasu ei sisällä rikkiä, hiukkasia eikä raskasmetalleja, joten sen käytöstä ei synny lainkaan rikkidioksidi-, hiukkas- tai raskasmetallipäästöjä. Maakaasun käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat nekin muita fossiilisia polttoaineita pienemmät.

Helsingin Energia pyrkii kehittymään edelleen kestävän kehityksen periaattein ja etsien uusia, ilmaston muutoksen hillintään tähtääviä ratkaisuita. Tästä esimerkkinä Viikissä toteutettu alueellinen aurinkolämmitysjärjestelmä, jossa aurinkoenergialla tuotetaan puolet järjestelmän piirissä olevien asuntojen lämpimästä vedestä ja noin 13 prosenttia rakennusten vuosittaisesta lämmöntarpeesta.

Sähköverkkoon liittyminen

Helsingin Energian sähköverkkoon liittymisasioista vastaa Helen Sähköverkko Oy. Helen Sähköverkko Oy:n liittymäpalvelu palvelee kaikissa sähköliittymän rakentamiseen ja muutoksiin sekä sähköenergian mittaamiseen liittyvissä asioissa.

Helen Sähköverkko Oy rakentaa liittymismaksulla liittymisjohdon katuosuuden, liittymisjohdon tonttiosuus voidaan teettää joko Helen Sähköverkko Oy:n sopimusurakoitsijalla tai jollakin muulla urakoitsijalla. Sähköliittymäasiaossa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä liityntäsopimus tarvitaan viimeistään kuukautta ennen haluttua sähköverkkoon liittymisajankohtaa.

Etuja ja palveluita asiakkaille

Helen_asiakaslehtiAsiakkailleen Helsingin Energia tarjoaa monia rahan arvoisia etuja, kuten "Plussapisteitä" maksetusta sähköenergiasta, maksuttomat neuvontakäynnit, sähkötapaturmavakuutus, energian käytön seurantaraportit ja laskurit, neljästi vuodessa ilmestyvän asiakaslehden sekä monia muita kotitalouksille tarkoitettuja palveluita. Rakentajia ja korjaajia kiinnostavat varmasti myös erilaisten kulutus-, pintalämpö- ja kosteusmittareiden lainauspalvelu, sähkölämmityslaitteiden vaihtopalvelu sekä kotisivuilta löytyvät ohjeet esimerkiksi lattialämmityksen jälkiasentamisesta vanhaan asuntoon.

Yhteystiedot

Palvelunumero 010 802 802

Tästä linkistä pääset Helsingin Energian kotisivuille: Helsingin Energia