Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Swegon CASA - energiatehokas ratkaisu asumisen ilmanvaihtoon

Ilmanvaihtojärjestelmän valinta on tärkeimpiä asumisviihtyvyyteen vaikuttavia ratkaisuja. Kunnollinen ilmanvaihto tuottaa puhdasta, terveellistä sisäilmaa vedottomasti ja muutenkin huomaamattomasti. Se auttaa myös talon rakenteita pysymään kunnossa, eikä vuosien saatossakaan pääse syntymään nykyisin paljon esillä olleita monin tavoin hankalia homeongelmia. Swegon Oy valmistaa erityyppisiä asumisen ilmanvaihtolaitteita, joissa yhdistyvät edistyksellinen tekniikka, taloudellisuus ja helppokäyttöisyys. Ne täyttäyritysesittaavät D2-määräysten mukaiset vaatimukset ja niiden avulla voidaan rakentaa tarkoituksenmukainen ilmanvaihtojärjestelmä kaikenlaisiin asuntoihin. Esimerkiksi Swegon CASA W-sarjan koneet on suunniteltu erityisesti modernien matalenergia- ja passiivitalojen ilmanvaihtajiksi.

 

Hyvän hyötysuhteen Swegon CASA R- ja W-sarja

Swegon CASA R-sarjan korneissa on pyörivä RECONOMIC-lämmönvaihdin, jossa on oma moottori. Se takaa tehokkaan lämmön talteenoton ja siten myös erittäin korkean ja lämpötilahyötysuhteen. Hyvä hyötysuhde säilyy ulkolämpötilasta riippumatta, koska pyörivä lämmönvaihdin ei käytännöllisesti katsoen jäädy koskaan.

Swegon CASA R85 on mitoitettu niin, että se voidaan asentaa lieden ja liesikuvun yläpuolelle ikään kuin yhtenä seinäkaappina. Muuten koneet asennetaan joko seinään tai kattoon, ja sähkö- ja ohjauskaapeleiden pikaliittimet helpottavat asennusta.

Yhtä hyvään hyötysuhteeseen yltävät Swegon CASA W -sarjan koneet. Niiden toiminta perustuu edistykselliseen vastavirtatekniikkaan. Esim. tekniseen tilaan tai kodinhoitohuoneeseen sijoitettavat laitteet asennetaan seinään, kattoon tai lattialle. Jälkilämmitys tapatuu sähkö- tai vesipatterilla. Sekä R että W-sarjan koneita on helppo huoltaa saranoidun eruoven ansiosta. Tehokkaat suodattimet estävät ulkoilman epäpuhtauksien pääsyyn sisäilmaan.

R- ja W-sarjoja perinteisempää ristivirtatekniikkaa edustaa Swegon CASA 440. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansioista se on pitänyt paikkansa yhtenä pientalojen suosituimmista ilmanvaihtajista. Jos talossa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys, Swegon CASA 440 Econo on varma ja taloudellinen valinta. Sen jälkilämmityspatteri voidaan liittää yhtenä patterina lämpöjohtopiiriin, jolloin sähkönkulutus tuloilman jälkilämmityksessä pienenee.

 swegoncasa

Tehokasta ja taloudellista tekniikkaa

Käyntiääneltään hiljaisten Swegon CASA R- ja W-sarjojen energiatehokkuus perustuu edistykselliseen puhallin- ja ohjaustekniikkaan. Kaikissa koneissa on integroidut EC-tasavirtapuhaltimet, joiden sähkönkulutus on merkittävästi pienempi kuin vaihtovirtapuhaltimien. EC-puhaltimia voidaan säätää portaattomasti ja niiden hyötysuhdesäilyy hyvänä myös matalilla kierroksilla.

Helppokäyttöisiä R- ja W-koneita ohjataan vapaasti asuntoon sijoitettavasta säätimestä tai liesikuvusta. Premium-ohjauksen sisältämä automatiikka on suunniteltu ja ohjelmoitu valmiiksi jo tehtaalla. Näin varmistetaan, että valittu kokonaisuus on yhteensopiva ja toimii moitteettomasti.

Premium-tekniikka sisältää toimintoja, joilla ilmanvaihdon tehoa säädetään automaattisesti kulloisenkin ajankohdan ja tarpeen mukaan. Ilmanvaihtajiin voidaan asentaa erilaisia lisälaitteita. Esimerkiksi kosteus- ja hiilidioksidisensorit, joiden ansiosta saadaan monipuolinen ja entisätkin taloudellisemmin toimiva ilmanvaihto.

Swegon CASA R- ja W-koneet mahdollistavat ns. keittiöohituksen. Kun poistokanava yhdistetään suoraan ilmanvaihtajassa olevaan yhteeseen, poistoilma johtuu ulos suoraan koneen poistoilmapuhaltimen kautta. Koska poistoilma ei ole missään vaiheessa yhteydessä lämmönvaihtimeen, keittiön käryjä ei pääse muun ilmanvaihdon välityksellä takaisin asuntoon. Keittiöohituksen asentaminen lisää imutehon liesikuvulta yli kaksinkertaiseksi ja toisaalta se vähentää huoltoa vaativien kanavien ja kattoläpivientien määrää.

 

Ammattilaisen valinta

Rakennusalalla Swegon Oy tunnetaan luotettavana ja varmana laitetoimittajana ja Swegon CASA on ammattimaisen asuntorakentamisen johtava laitemerkki. Se on ammatilaisten valinta huoneistokohtaiseksi ilmanvaihtolaitteeksi rakennettaessa hajautettua ilmanvaihtoa erityyppisiin asuntoihin niin kerros- ja rivitaloihin, kuin luonnollisesti myös omakotitaloihin.

 

Lue muut Swegonia koskevat artikkelit Suomirakentaa.fi sivustolta:

 

Yritys Esittely - Swegon Oy