Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Uponor Supra estää putkien jäätymisen

yritysesittaa

Uponor Oy:

Loma-asuntojen putkistot ovat alttiita jäätymiselle. Jäätyminen aiheuttaa vaivaa ja kustannuksia, sillä se rikkoo usein myös muita vesijohtoverkoston laitteita. Lämpökaapelilla varustettu Supra pitää vesijohdon sulana ja sopii erinomaisesti loma-asuntoihin. Supra soveltuu maastoon kuin maastoon, sillä se voidaan tarvittaessa asentaa jopa suoraan kallion päälle. Käyttökuluiltaan Supra on edullinen. Kehittynyt ohjausjärjestelmä kytkee lämmityksen päälle vain tarvittaessa.

uponorsupra2Uponor Suprassa lämpökaapeli lämmittää putken, jolloin vesi ei pääse jäätymään. Järjestelmässä on yhdessä paketissa virtausputki, eriste ja itsesäätyvä lämpökaapeli. Ne kestävät parhaimmillaan jäätymättä jopa 50 °C -pakkasissa. Supran virtausputki on laadukasta PE-muovia,  josta ei liukene vieraita aineita eikä makuja veteen. Lämpökaapeli ei ole veden kanssa kosketuksissa, vaan sijaitsee putken ulkopuolella,  jolloin siitäkään ei pääse ylimääräisiä hajuja ja makuja käyttöveteen. Supra Plus -ohjausyksikkö säätelee lämpökaapelin toimintaa joko  termostaatti- tai käyntiaikakellotoiminnan avulla. Tarpeetonta veden lämmittämistä ei tapahdu. Ohjausyksikön avulla voidaan  energiakustannuksia pienentää jopa 50 prosenttia ohjaamattomiin järjestelmiin verrattuna. Kaapelin nimellisteho on 10 W/m ja syöttöjännite  230 V. Normaalisti Supra asennetaan matalaan kaivantoon. Tällöin voidaan säästää tontilla olemassa olevaa kasvistoa ja ympäristöä.  Loma-asuntorakentamisessa rakennetaan usein kalliolle, jolloin tehokas jäätymissuojaus on hankalaa. Kalliomaastossakaan ei siis enää  tarvita vaivalloista ja kallista räjäyttelyä. Maan pinnalle asennettaessa Supra suojataan tarvittaessa mekaaniselta rasitukselta esimerkiksi  suojaputkella. Supran asentaminen onnistuu helposti, eikä yleensä vaadi erikoistyökaluja. Putki katkeaa sahalla ja puukolla, putkipihdit sekä jakoavain sopivat virtausputken liittämiseen. Sähkökytkentä tarvittaviin suojalaitteisiin onnistuu sähköalan ammattilaiselta vaivatta. Supra on  yleisesti saatavissa lvi-tuotteita myyvistä liikkeistä. Tuotekokonaisuuteen kuuluu myös kytkentä- ja loppupäätepakkaus, joka sisältää  tarvittavat osat lämpökaapelin kytkemiseksi sähkökaapeliin sekä päätyhatut.

 

uponorsupra1

Vesijohdon jäätymisen estävä suojaputki

Vesijohtojen jäätymiselle alteimmat kohdat sijaitsevat yleensä sokkelin vieressä, rossipohjassa, ullakolla, kellareissa tai piharakennuksissa. Tällaisiin kohtiin voidaan sijoittaa lämpökaapelilla varustettu Uponor Mantle -suojaputki, jonka läpi vesijohto työnnetään. Lämpökaapeli liitetään tavallisella pistotulpalla. Kun jäätymisvaara on ilmeinen, työnnetään pistoke seinään ja Mantle tuottaa putkelle tarvittavan lämmön. 10W/m teho riittää normaaleissa talviolosuhteissa. Lämpökaapeli pitää suojaputken lämpimänä ja eristekerros säilyttää lämmön suojaputkessa. Mantle toimitetaan asennusvalmiina pakettina, 5 tai 10 metrin pituisena. Mantle voidaan asentaa 25– 40 mm vesijohdoille.

uponorlogo

Yhteystiedot

Uponor Suomi Oy

www.uponor.fi

 

Uponor-pientalopalvelu:

P. 020 129 2020

uponor.koti(at)uponor.com

 

 uponorkoti