Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Soklex Oy

rts_tutkii_logo_pieniSX- Lämpöpohja Oy, entinen Soklex Oy, on yli 20 vuotta vanha perustamiseen ja eristämiseen erikoistunut kotimainen perheyhtiö, joka valmistaa Saarijärvellä ainoana suomalaisena yrityksenä kaikkia EPS-lämpöpohjan tuotteita; Soklex EPS-perustusmuotteja sekä Soklex EPS-alapohja- ja -routaeristeitä. Tuotteiden valmistus tapahtuu Saarijärvellä. Yrityksen liikevaihto on noin 4 milj. euroa. Yrityksen liikevaihto jatkaa lähitulevaisuudessa kasvuaan edistyksellisten tuotteiden, kiristyvien energiamääräysten ja ennustetun rakentamisen volyymin kasvun johdosta.

soklexyritys

Tuotteet

Yrityksen päätuote on Soklex- perustusvalumuotti. Muottia käyttämällä antura- ja sokkeli valetaan samanaikaisesti. Muotit ovat valmiiksi eristettyjä, mittatarkkoja, helposti käsityökaluilla työstettävissä ja sisältävät myös teräkset joten ratkaisu säästää rakentajan työaikaa muihin muottivaihtoehtoihin verrattuna.

Muottia voidaan käyttää kaikkina vuodenaikoina, koska muotin runkomateriaali on myös lattia- ja routaeristeenä käytettävää polystyreenimuovia (EPS). Talviaikaan ei tarvitse pelätä pakkasia eikä yleensä käyttää lisälämmitettyä massaa tai lämmittää valuja, koska muotti on valmiiksi lämpöeristetty. Kesäaikaan se puolestaan estää valettua sokkelia kuivumasta liian nopeasti. Erillistä anturavalua ei tarvita ja teräkset ovat valmiina muotissa, jolloin raudoitustyö jää perinteisiä menetelmiä pienemmäksi. Sokkelihalkaisu on kennojen avulla kiinni muottirakenteessa, eikä pääse valunyhteydessä liikkumaan, vaan pysyy paikallaan.

Soklex-valumuotteja voidaan käyttää joustavasti sekä lämpimissä että kylmissä rakennuksissa. Ratkaisu sopii mm. paalutuksen yhteyteen, monimuotoisiin rakennuksiin ja tuulettuviin alapohjiin. Siitä voidaan tehdä myös reunavahvistettu laattasovellutus tai erikoislämmin perustus passiivitaloihin. Tuoteperheeseen kuuluvat myös EPS -lattia – ja routaeristeet.

soklexpohja

Yritys tuottaa myös pilarimuotteja. Soklex-pilarianturamuoteilla valetut peruspilarit soveltuvat käytettäväksi kellarittomissa rakennuksissa kuten loma-asunnoissa, joissa on ryömintätilainen alapohja ja kantavat, osittain maanpäälliset pilarit perustuksena. Ryömintätila jää tällöin pilareiden väliseltä osalta avoimeksi. Myös omakotitalon kuistin ja terassin pilarit on helpointa valaa Soklex-pilarianturamuoteilla.

soklexperuspilari

Valikoimista löytyvät myös eristelevyt. Soklex EPS -eristeitä käytetään rakennusten lämmöneristeinä ja teknisinä eristeinä uudis- ja korjausrakentamisessa. Hyvän lämmöneristyskykynsä, puristuslujuutensa ja kosteudensietokykynsä ansiosta Soklex EPS-eristeitä käytetään mm. perustusmuottien runkorakenteen valmistuksessa, rakennusten routasuojauksessa, sekä lattioiden eristämisessä.

Soklexin kotisivuilla voi pyytää tarjouksen tai jättää yhteydenottopyynnön. Kotisivuilta löytyvän laskurin avulla voi myös itse laskea arvion siitä, mitä oman talon perustukset ja EPS-eristeet  tulisivat maksamaan.

 

Yhteystiedot

Kangastie 1 , PL 99
43101 SAARIJÄRVI
Puh. 020 744 4100
Fax  020 744 4101

www.soklex.fi

Soklexin sivuilta löytyy myös käytönnöllinen videogalleria, josta löytyy videoita tuotteista, suunnittelusta, asentamisesta, koulutuksesta sekä käyttäjien kokemuksista.

 

RTS TUTKII

soklex1Soklex -perustusratkaisun etuina pidetään nopeaa asennusta, laadukasta lopputulosta ja hyvää lämmöneristävyyttä. Lopputuloksena syntyvää, paikalla valettua betoniperustusta pidetään varmana ja kestävänä ratkaisuna. Soklex- muotteja käytettäessä myös materiaalihukka vähenee, koska valumuotit jätetään osaksi talon alapohjaeristystä.

Kevyet ja helposti työstettävät elementit sopivat hyvin omatoimirakentajalle, toisaalta mallistosta löytyvät mittatarkat sovellutukset lähes kaikille talotehtaille. Ratkaisu onkin suosittu sekä paikalla - että pakettirakentajien keskuudessa.

Kokonaiskustannuksiltaan Soklex- perustusratkaisu on kilpailukykyinen muiden perustusratkaisuiden kanssa.

soklexlogo

Klikkaa kuvaa päästäksesi Soklexin kotisivuille!

Soklex -perustusratkaisun etuina pidetään nopeaa asennusta, laadukasta lopputulosta ja hyvää lämmöneristävyyttä. Lopputuloksena syntyvää, paikalla valettua betoniperustusta pidetään varmana ja kestävänä ratkaisuna. Soklex- muotteja käytettäessä myös materiaalihukka vähenee, koska valumuotit jätetään osaksi talon alapohjaeristystä.

 

Kevyet ja helposti työstettävät elementit sopivat hyvin omatoimirakentajalle, toisaalta mallistosta löytyvät mittatarkat sovellutukset lähes kaikille talotehtaille. Ratkaisu onkin suosittu sekä paikalla - että pakettirakentajien keskuudessa.

 

Kokonaiskustannuksiltaan Soklex- perustusratkaisu on kilpailukykyinen muiden

perustusratkaisuiden kanssa.