Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Uponor KOTI - uudisrakentajan palvelut

Uponor on yksi johtavista rakennus- ja ympäristötekniikan järjestelmien toimittajista maailmassa. Uponor tarjoaa rakentajille ja remontoijille kattavan valikoiman lämmitykseen, veden- ja energianjakeluun sekä ilmanvaihtoon ja jäteveden käsittelyyn tarkoitettuja järjestelmiä.

uponorpientaloratkaisu1

 

Uponor KOTI

Uponor KOTI on uudenlainen verkossa toimiva LVI-palvelukokonaisuus omakotitalon rakentajalle ja remontoijalle. Verkkopalvelusta voi hankkia kaikki LVI-järjestelmät suunnittelusta asennukseen ja käytönopastukseen.

Uponor KOTI –verkkopalvelussa voi:

-tilata LVI-suunnitelman

-pyytää tarjouksen järjestelmäkohtaisesti tai koko LVI-urakasta

-seurata tarjouskäsittelyn etenemistä.

Lisäksi palveluun avautuu rakennusprojektin päätteeksi sähköinen talokansio, jossa LVI-tekniikkaan liittyvät dokumentit pysyvät tallessa.

 

Uponor KOTI tarjoaa uudisrakentajalle seuraavanlaiset palvelut:

 

1. Maalämpö (asennettuna)

Keväästä syksyyn maaperään, kallioon ja vesistöihin varastoituu päästötöntä aurinkoenergiaa. Tämä ilmainen energia lämmittää kotiasi maalämpöpumpun avulla luontoystävällisesti. Maalämpö on käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto.

Uponor suosittelee suomalaisen maalämpöpumppuvalmistaja Oilonin lämpöpumppuratkaisuja Uponorin vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän yhteyteen.


2. Vesikiertoinen lattialämmitys (asennettuna)

Uponor-lattialämmitys on matalalämpöjärjestelmä, jossa veden lämpö siirtyy ensin lattialämmitysputkesta lattiarakenteeseen ja sitten huoneilmaan. Tällöin koko lattiapinta luovuttaa miellyttävää lämpöä tasaisesti. Huonelämpötilaa voidaan tarvittaessa laskea lattiaviilennyksellä ja säästää näin energiaa asumismukavuudesta tinkimättä. Uponorin vesikiertoisella lattialämmityksellä onnistuu myös huonetilan lattiaviilennys jopa huonekohtaisesti.

Lue lisää:

Uuden ajan lattialämmitys – Uponor Control System DEM

3. Käyttövesi-, ilmanvaihto- ja viemärijärjestelmät (asennettuna)

Käyttövesijärjestelmä vaikuttaa sekä juomaveden laatuun että talon kosteusturvallisuuteen. Uponorin PEX-käyttövesijärjestelmässä muoviset materiaalit ovat korvanneet messingin ja kuparin, joten korroosiosta ei tarvitse kantaa huolta. Jakotukin asennus on noin 30% nopeampi kuin perinteisen järjestelmän.

Lue lisää Uponorin käyttövesijärjestelmistä:

Uponor-käyttövesijärjestelmä kestää vaativat kaivovedet

Uponorin koneellisesti esieristetty ilmanvaihtokanavisto varmistaa talon terveellisen sisäilman. Polypropeenimuovista valmistettu kanavisto on hygieeninen, tiivis ja pitkäikäinen.  Se on puhtausluokiteltu parhaaseen M1-luokkaan ja järjestelmä on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa.

Lue lisää Uponorin ilmanvaihtoratkaisuista:

Puhdas sisäilma Uponor-ilmanvaihtojärjestelmällä

Uponor-ilmanvaihtojärjestelmä: helppo työstettävyys on etu lomarakentamisessa

Uponor-kiinteistöviemäröintijärjestelmä on täydellinen kokonaisjärjestelmä, johon kuuluvat putket, yhteet, lattiakaivot, vesilukot ja tiivisteet. Kiinteistöviemäröintijärjestelmän putket ja yhteet valmistetaan polypropeenista. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi jäte- ja sadevesiviemäreinä rakennusten sisällä, pohjalaatassa ja sen alla sekä perusmuurin ulkopuolella maahan asennettuna tonttiviemärinä.

Lue lisää Uponorin jätevesijärjestelmistä:

Helppokäyttöinen Uponor Clean I-panospuhdistamo omakotitalon jätevesijärjestelmäksi

4. Sadevesi- ja salaojajärjestelmä sekä radonin poisto –tarvikepaketti

Laadukkaalla sadevesi- ja salaojajärjestelmällä estetään talon rakenteiden kosteus-, home- ja routavauriot. Toimiva järjestelmä estää myös tulvat kellarissa, lammikot pihalla ja jäätiköt kulkuväylillä. Uponor-perusvesiputkistopaketti on helppo tapa hankkia tarvikkeet valmiina tuotepakettina ja täydentää sitä tarvittaessa lisäosilla.

Radon on hajuton, mauton ja väritön radioaktiivinen jalokaasu, jota syntyy Suomen maaperässä. Sisäilmaan päästessään radon on terveysriski. Uponorin tuotevalikoimasta löytyvät ratkaisut radonin poistoon. Talon koosta huolimatta järjestelmät perustuvat samaan toimintaperiaatteeseen: radonkaasu imetään talon pohjalaatan alta pois hallitusti ja turvallisesti.

5. Eristetyt putkistot –tarvikepaketti

Putkityöt eivät rajoitu vain rakennuksen sisälle, vaan usein tarvitaan myös rakennusten välisiä putkivetoja. Uponorin eristetyt putkielementit soveltuvat ratkaisuksi silloin, kun on tarve siirtää lämmintä käyttövettä rakennuksesta toiseen, kuten esimerkiksi päärakennuksen ja autotallin välillä. Eristetty putkisto suojaa myös kiinteistöön tulevaa vesijohtoa sellaisissa kohteissa, joissa jäätymisen riski on olemassa.

Lue lisää:

Uponor Supra estää putkien jäätymisen

6. Haja-asutusalueen jätevesijärjestelmä –tarvikepaketti

Uponorin laajasta jäteveden puhdistamovalikoimasta löytyy paras ratkaisu kaikille tonteille ja puhdistustarpeille. Jätevesien puhdistamovaihtoehtoina ovat panospuhdistamo, erillisviemäröinti ja maapuhdistamot.

Lue lisää:

Asu miten asut - Uponorilta löytyvät jätevesiratkaisut kaikenlaiseen loma-asumiseen

 

Energialaskuri

Uponor KOTI -energialaskurilla voit kätevästi vertailla kuinka erilaiset talotekniset ratkaisut vaikuttavat talosi energiankulutukseen. Klikkaa Uponor KOTI –energialaskuriin tästä.

 

Uponorin kotisivuille pääset tästä: www.uponor.fi

uponorlogo

Yhteystiedot

Uponor Suomi Oy

www.uponor.fi

 

Uponor-pientalopalvelu:

P. 020 129 2020

uponor.koti(at)uponor.com

 

 uponorkoti