Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Lämmitys

rts_tutkii_logo_pieniRTS TUTKII-artikkelit

Näistä artikkeleista löydät puolueetonta, tutkittuun tietoon perustuvaa valintaopastusta.

 

Lämmitysjärjestelmän valinta

  • Nykyaikaiselta lämmitysjärjestelmältä vaaditaan paitsi alhaista energiakulutusta ja edullisia käyttökustannuksia, myös helppohoitoisuutta, huolettomuutta sekä mahdollisuutta hyödyntää muita energialähteitä.

Lämmitysremontissa hybridilämmitys on järkevä

  • Nykyaikaiselta lämmitysjärjestelmältä vaaditaan paitsi alhaista energiakulutusta ja edullisia käyttökustannuksia, myös helppohoitoisuutta, huolettomuutta sekä mahdollisuutta hyödyntää muita energialähteitä. Energiatalous ei yksin kata lämmitysjärjestelmää, vaan siihen kuuluu talon koko energiatalous lämpöeristeineen.

Ilmalämpöpumppu lisälämmi­tykseen tai lämmönlähteeksi

  • Talon ulkopuolella oleva ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on nykyään tuttu näky omakotitaloissa. Ilmalämpöpumput keräävät ulkoilmasta lämpöä ja siirtävät sen sisätiloihin. Lämpöpumppujen periaate on kaikilla sama vain toiminto vaihtuu laitteen mukaan. Lämpöpumppu on tänä päivänä uusiutuvan energialämmityksen avainsana.

Sähkö varmistaa muita lämmitystapoja

  • Sähkö on yhä useammin täydentävä ja varmentava lämmönlähde ja itse energiaa tuotetaan lämpöpumpuilla, puulla, aurinköljyllä tms. Sähkön etuina nyt ja tulevaisuudessa on, että se tulee kaikkiin taloihin ja tulevaisuuden talot ei juuri kuluta energiaa. Sähkö on huoltovapauden ja vaivattomuuden ansiosta helppo ratkaisu talon lämpöremonttiin.

Lämmitysjärjestelmän hoito ja huolto

  • Valitsemasi lämmitysjärjestelmä määrää kuinka usein joudut sitä hoitaa, esimerkiksi puulämmitystä on seurattava joka käyttökerralla, kun maa- ja kaukolämpö tarvitsevat vain vähän seurantaa ja sähkölämmitys näitäkin vähemmän. Me kerromme kuinka huollat laitteesi oikein.

yritysesittaaYritysten artikkeleita aiheesta

Täällä yritykset saavat itse esitellä sekä tuotteitaan että ratkaisujaan omavalitsemassaan muodossa.


Yritys- ja tuote-esittelyt

Lämmitysyritykset sekä niiden tarjoamat palvelut ja tuotteet.